همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور، ستادی برای مقابله با این ویروس با حضور دستگاههای اجرایی، انتظامی و امنیتی تشکیل شد که این ستاد تاکنون مصوباتی را برای محدودیت در تشکیل جلسات، رفتوآمدها و غیره... داشته است.
براساس این گزارش، جلسات علنی مجلس شورای اسلامی طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا لغو شده، اما این مسئله مانعی برای بهارستاننشینان ایجاد نکرده است و آنها همچنان جلسات علنیشان را برگزار میکنند، بهطوری که چند تن از نمایندگان در گفتوگوهایی که با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم داشتهاند، معتقد بودند که نباید روند قانوگذاری و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی در کشور تعطیل شود.
بر این اساس و با وجود انتقادات و گلایههای بسیاری از نمایندگان به هیئت رئیسه مجلس برای تعطیلی جلسات علنی، طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، هیئت رئیسه پارلمان چندی پیش و همزمان با لغو جلسات علنی حضوری، اقدام به راهاندازی سیستم دیجیتالی دوسویه کرد، بهنحوی که نمایندگان مجلس از این طریق میتوانند در جلسات بهطور مجازی حضور داشته باشند که به همین ترتیب تاکنون 3 جلسه بهصورت مجازی برگزار شده است.
البته همانطور که اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به خبرنگار تسنیم گفته است، نمایندگان از طریق این سیستم امکان رأیدهی ندارند و بعضاً بهصورت تلفنی از آنها درباره موارد مطرحشده در جلسه نظرخواهی میشود.
از طرف دیگر، عباسی بر این نکته نیز تأکید کرده است: در جلسات علنی مجلس که بهصورت مجازی برگزار میشود، اصلاً مصوبهای نداریم و جلسات بیشتر جنبه پیشنهادی و طرح موضوع دارد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس همچنین تأکید میکند: در این شکل از برگزاری جلسات علنی مجلس بهصورت مجازی، "با ایرادات اینترنتی، نرمافزاری و برقراری ارتباط با نمایندگان مواجه هستیم و حتی در صوت و تصویر نیز اختلالاتی ایجاد میشود".
عباسی درباره شرایط نمایندگان مجلس برای حضور در جلسات مجازی تصریح کرد: طبیعتاً نمایندگان بایستی در جایی قرار گیرند که شرایط اینترنت برایشان مهیا باشد.
وی همچنین درباره تأثیر برگزاری جلسات بهصورت مجازی در میزان مشارکت نمایندگان، گفت: تاکنون میزان مشارکت نمایندگان برای حضور در جلسات علنی مجلس بهصورت مجازی خوب بوده، بهطوری که در اولین جلسه مجازی، حدود 80، جلسه دوم 120 و در جلسه سوم نیز که امروز برگزار شد، حدود 170 نماینده مشارکت داشتند.
اما بهروز نعمتی دیگر عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در گفتوگوی دیگری با خبرنگار تسنیم گفته است که معمولاً جلسات مجازی مجلس به حد نصاب نمیرسد و بدون مصوبه پایان مییابد، زیرا طبق آییننامه داخلی مجلس، جلسات در شرایطی که حدنصاب لازم را نداشته باشد، مصوبهای نیز نخواهد داشت.
حالا با توجه به شرایط موجود و آنچه اعضای هیئت رئیسه مجلس درباره مشکلات برگزاری جلسات مجازی مجلس در دوران مقابله با بیماری کرونا مطرح کردهاند، این سؤل مطرح میشود: آیا برگزاری جلسات بهصورت مجازی که حتی مصوبهای هم نداشته ضرورت دارد یا خیر؟
بر همین اساس احمد امیرآبادیفراهانی یکی دیگر از اعضای هیئت رئیسه مجلس و نماینده مردم قم در گفتوگوی دیگری با خبرنگار تسنیم درباره ضرورت برگزاری جلسات مجلس گفته است "اکنون کشور مجلس ندارد و باید پرسید پس چهکسی باید بر کار وزرا در بحث سیل، کرونا و... نظارت داشته باشد".
با توجه به نظرات تعدادی از اعضای هیئت رئیسه و نمایندگان مجلس، بهنظر میرسد برگزاری جلسات بهصورت مجازی دارای مشکلاتی است که ادامه این روند نیازمند رفع نواقص موجود است، در غیر این صورت هیچ ضرورتی برای برگزاری جلسات مجازی احساس نمیشود، زیرا همانطور که گفته شد، جلسات تاکنون مصوبهای هم نداشته است.
ارسال نظرات